Balkenbrij bakken

Als je balkenbrij klaar wilt maken dan kun je deze ook bakken. Je hebt hier dan een uur de tijd voor nodig om het allemaal klaar te maken. Het wordt vaak als lunch gegeten, maar het kan natuurlijk ook op andere momenten worden opgediend. Maar wat heb je nodig om balkenbrij te bakken. Om te beginnen neem je een pond kaantjes, dan neem je twee liter water en 50 gram balkenbrij kruiden, dan heb je nog 50 gram anijszaad nodig en een ons krenten. Dan neem je een ons rozijnen en boekweitmeel. Dan kun je eventueel zout gebruiken om het geheel op smaak te brengen, maar dat hoeft niet, alleen wanneer je het geheel een wat zouter smaak wilt geven gebruik je zout.
Voorbereidingen van balkenbrij bakken

De voorbereidingen die je moet treffen als je balkenbrij wilt bakken zijn er niet zoveel. Je dient alleen even de kaantjes uit te bakken en dan kun je met de echte bereiding van de balkenbrij beginnen. Je kunt van te voren alle ingrediƫnten klaarleggen en bij elkaar leggen in de volgorde van gebruik, dan gaat het klaarmaken van de balkenbrij later een stuk sneller.

De bereidingswijze van balkenbrij bakken

Om te beginnen breng je het water aan de kook, dan doe je hier de kaantjes in en laat je het een uur koken. Dan kun je de andere producten toevoegen alleen de boekweitmeel laat je nog even staan. Dan laat je het geheel weer aan de kook komen en dan kun je de boekweitmeel toevoegen. Je blijft dan roeren zodat er geen klontjes in zitten. Dan voeg je iedere keer weer wat boekweitmeel toe tot de lepel rechtop in de pan kan blijven staan. Dan neem je de warme balkenbrij en deze doe je in een kom, je kunt ook verschillende bakjes nemen. Je laat het nu op een koele plaats staan zodat het even goed af kan koelen. Daarna haal je het geheel uit de kom en je kunt het in plakjes gaan snijden. Je kunt het beter aan twee kanten bakken in de pan zodat het echt op smaak komt. Smakelijk eten!
Tips voor opdienen balkenbrij

Het opdienen van de balkenbrij kan een leuke bezigheid zijn. Het wordt ook vaak bij een bed en breakfast opgediend. Het is dan ook een echt oud gerecht en wordt helaas niet zo vaak meer gegeten terwijl het erg lekker is. Je kunt het daarom nu zelf klaar maken en de balkenbrij dan in de pan bakken. Als je het aan twee kanten bakt dan is het extra lekker en kun je er eventueel nog wat kruiden bij doen voor nog meer smaak. Na het bakken wordt de balkenbrij vaak gegeten met brood en appeltjes. Je kunt er ook wat anders bij nemen. Laat je creativiteit erop los, probeer wat dingen uit en bepaal dan wat je het lekkerste vindt.

Balkenbrij Recept Beoordelen